You will never be completely at home again, because part of your heart will always be elsewhere. This is the price you pay for the richness of loving and knowing people in more than one place

Life in United States of America 01.08.2011 - 24.07.2013

Thursday, November 10, 2011

Retsept, mida paljud juba kaua ootavad: Spooky Witches Fingers


Ettevalmistamise aeg: 35 minutit.      Küpsetamise aeg: 20 minutit.      Kokku kuluv aeg: 1 tund, 15 minutit.
Kogusest valmib umbes 60 küpsist.

Koostisained:
225 g pehmet võid
125 g suhkurt
1 muna
1 teelusikatäis (5 ml) mandliekstrakti
1 teelusikatäis (5 ml) vanilliekstrakti
335 g jahu
1 teelusikatäis (5 g) küpsetuspulbrit
1 teelusikatäis (6 g) soola
105 g mandleid
1 (.75 ounce ) tuub punast kaunistamise kreemi


Sega või, suhkur, muna, mandliekstrakt ja vanilliekstrakt kausis. Sega kokku mikseriga, järk- järgult lisa jahu, küpsetuspulber ja sool segamist jätkates. Pane külmkappi 20- 30 minutiks.
Soojenda ahi 325 F (165 C). Kata plaat küpsetuspaberiga.
Võta taigen külmkapist välja. Pane teelusikatäis taigent paberile ja rulli sõrme kujuliseks küpsiseks. Vajuta mandel iga küpsise lõppu, et see näeks välja nagu pikk küüs. Pigista küpsist otsa ja keskkoha lähedalt, et need näeksid välja nagu sõrmenukid. Sa võid ka terava noaga taina sisse lõigata, et need näeksid rohkem sõrmede moodi välja. Aseta küpsised küpsetuspaberile.
Küpseta eelsoojendatud ahjus kuni küpsised on õrnalt kuldsed, 20- 25 minutit.
Eemalda mandlid küpsistelt, pigista väike kogus punast geeli tekkinud aukudesse. Pane mandlid tagasi nii, et geel tuleks osaliselt nende alt välja.

Kuna minu inglise keelest eesti keelde tõlkimise oskus ei ole enam nii hea, siis panen siia ka inglise keelse variandi. Mõni inimene saab siis äkki paremini aru, mida tegema peab. 



1 cup butter, softened
1 cup confectioner's sugar
1 egg
1 teaspoon almond extract
1 teaspoon vanilla extract
2 2/3 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon salt
3/4 cup whole almonds
1 (.75 ounce) tube red decorating gel


Combine the butter, sugar, egg, almond extract, and vanilla extract in a mixing bowl. Beat together with an electric mixer; gradually add the flour, baking powder, and salt, continually beating; refrigerate 20 to 30 minutes. 
 Preheat oven to 325 degrees F (165 degrees C). Lightly grease baking sheets. 
 Remove dough from refrigerator in small amounts. Scoop 1 heaping teaspoon at a time onto a piece of waxed paper. Use the waxed paper to roll the dough into a thin finger-shaped cookie. Press one almond into one end of each cookie to give the appearance of a long fingernail. Squeeze cookie near the tip and again near the center of each to give the impression of knuckles. You can also cut into the dough with a sharp knife at the same points to help give a more finger-like appearance. Arrange the shaped cookies on the baking sheets. 
 Bake in the preheated oven until the cookies are slightly golden in color, 20 to 25 minutes. 
 Remove the almond from the end of each cookie; squeeze a small amount of red decorating gel into the cavity; replace the almond to cause the gel to ooze out around the tip of the cookie.

No comments:

Post a Comment